Cartofi aurii la cuptor

Eu tare ador aceşti cartofi pe perioada postului.

Indrediente:
– o ceapă mare
– 8 cartofi de mărime medie
– o lingură de miere
– o linguriță de boia de ardei dulce
– o jumătate de linguriță mică de piper
– sare de mare (sau simplă)
– 4-5 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui
– 2 frunze de dafin
Spălăm bine cartofii, îi tăiem ca în poză și îi punem într-o tavă de copt în care a-ți turnat în prealabil 4-5 linguri de ulei. La fel, feliem ceapa rondele subțiri și o adăugăm la cartofi.
2016-04-10 14.37.54
Între timp pregătim sosul: Într-un bol mic punem o lingură de miere, sarea, piperul, boia de ardei dulce și amestecăm bine până se formează un sos. Îl adăugăm peste cartofi. Punem și frunzele de dafin.
2016-04-10 14.42.30
Amestecăm bine totul, chiar în tava de copt. Ne străduim feliile de ceapă se le separăm pe toate. Se vor coace frumos.
2016-04-10 14.45.40
2016-04-10 14.45.51
Dăm tava la cuptor, fără să o acoperim, la foc mediu pentru aproximativ o oră.
Din când în când, amestecați încetișor cartofii ca să se coacă uniform, fără să îi striviți.
Veți rămâne uimiți de rezultat! Cartofii s-au primit aromați, moi și crocanți totodată. Iar gustul puțin caramelizat este superb. Pot fi serviți cu orice doriți, chiar și la o masă de sărbătoare!
2016-04-10 15.49.47.jpg
Eu i-am servit cu ceapă verde, pătrunjel și varză de mare.
Extrem de delicioşi!
Poftă bună!
2016-04-10 15.53.42.jpg
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s