Chec de Post

Dacă vă vine pofta de ceva dulcișor la ceai sau cafea pe perioada postului, poftim o rețetă de chec.

Ingrediente:
– 2 căni de făină
– 1 cană de zahăr
– 1/2 cană de ulei rafinat
– 1 pliculeț zahăr vanilat
– 1 cană de apă
– 1 pliculeț praf de copt
– 3 linguri de nucă de cocos
– 2 linguri de cacao
– dulceață de vișini (cantitatea după preferințe)
***
Punem într-un vas făina, uleiul, apa, zahărul vanilat și praful de copt.
2016-04-03 17.31.43
Amestecăm cu un tel până obținem o masă omogenă. Țin să menționez că aluatul se primește pufos și plăcut. Când amestecăm ne străduim cu mișcări circulare ale telului de jos în sus.
2016-04-03 17.34.20
Mai departe, împărțim aluatul în două vase.
2016-04-03 17.37.25.jpg
Adăugăm într-un vas cele 3 linguri de nucă de cocos și omogenizăm, iar în celălalt vas vișinile și cele 2 linguri de cacao. La fel, omogenizăm cu răbdare.
2016-04-03 17.39.46
Pregătim tava de copt. O ungem cu ulei și o presărăm cu făină.
2016-04-03 17.49.36
Punem aluatul în tavă. Eu am pus întâi aluatul cu cacao apoi deasupra cel cu nucă de cocos, dar imaginația va poate juca cum doriți.
2016-04-03 17.56.39.jpg
Punem la cuptor pentru aproximativ 40 minute la 180 Grade Celsius. Dacă checul va crăpa puțin, e ok, așa și trebuie.
2016-04-03 19.00.29
După preferințe presărați cu zahăr pudră. Poftă mare!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s