Coltunasi de post

Fiindcă este perioada Postului Mare, persoanele care îl ţin, trebuie neapărat să gătească colţunaşii cu cartofi de post.

Ingrediente pentru aluat:
– 500 gr făină
– un praf de sare
– 1 linguriţă de zahăr
– apă
Ingrediente pentru umplutură:
– 6 cartofi medii
– 1 ceapă mare
– 2 căţei de usturoi
– ulei
-sare şi piper
Punem la fiert cartofii. Într-o tigaie prăjim ceapa cu usturoiul. Cînd cartofii sunt gata îi pasăm şi îi amestecăm cu ceapa prăjită şi usturoiul. Eu am ales să pun puţin usturoi în interior pentru a intensifica gustul colţunaşilor. Mai adăugăm sarea şi piperul.
1
Frămîntăm aluatul şi avem grijă să fie frămîntat vîrtos. Îl lăsăm să se odihnească 10 minute apoi îl împărţim în cîte părţi dorim. Începem să îl întindem şi formăm colţunaşii.
2
În loc să utilizaţi prosoape sau tave pentru a pune colţunaşii, vă recomand să folosiţi hîrtie pentru copt. Colţunaşii de ea nu se lipesc, iar după ce îi faceţi, nu aveţi bătăi de cap cu înlăturarea făinii de pe masă, tavă sau să spălaţi prospoape. 
Puneţi colţunaşii la fiert în apa pe care a-ţi pus-o la foc în prealabil. Colţunaşii vor fi gata cînd se vor ridica a doua oară. Aveţi grijă să nu îi fierbeţi prea tare, fiindcă se vor primi prea moi şi se vor dezlipi. Pentru a unge colţunaşii prăjiţi puţină ceapă.
3
13582482_1130138267048392_203727847_o
Poftă mare!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s