Rata cu miros de portocale

Aroma acestei cărnite într-o Duminică în familie cu toții acasă, nu vă va lăsa indiferenți.

Ingrediente:
– carne de rață (puteți folosi rața întreagă sau părți)
– o portocală de mărime medie
– 10 cartofi de mărime medie
– 2 morcovi
– ierburi aromate uscate (de care dispuneți, mie cel mai mult îmi place amestecul de oregano cu busuioc și puțină mentă)
– sare și piper proaspăt măcinat
Spălați toate ingredientele, tăiați-le după preferințe, amestecați-le bine într-un bol mare și așezați-le în tava de copt, pe care a-ți uns-o cu ulei în prealabil.
2015-12-31 16.43.50
Puneți tava la cuptor pentru o oră jumătate sau două. Pentru început acoperiți tava cu folie de metal dacă nu aveți un capac pentru tavă. Cu 30 de minute înainte de a fi gata, scoateți folia pentru a se rumeni frumos ingredientele.
Mie mi-a plăcut la această rețetă aroma de portocală cu carnea de rață, care fiind mai grasă, se completează perfect cu citricile.
Pofta mare!
2015-12-31 18.50.27
Poftă mare!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s