Sos Tzatziki

Iată că a trecut Postul Mare, aşa că avem frîu liber să gătim o mulţime de feluri, aşa că eu o să încep cu ceva uşor, SOSUL TZATZIKI, care poate fi servit şi la o masă de sărbătoare dar şi după sărbători, cu un ou fiert sau pe lîngă carne, peşte, legume etc.

Astfel, pentru o porţie de sos pentru 2 persoane, aveţi nevoie de:

Ingrediente:
– 125 ml iaurt (simplu, fără adaosuri) 
– 1-2 căţei de usturoi pisaţi, în dependenţă de cît de mult iubiţi usturoiul
– 1 castravete de mărime medie ras, decojit
– 1 lingură ulei de măsline
– 1 lingură suc de lămîie
– o legăturică de mărar
– o legăturică de pătrunjel
– sare şi piper, după gust

Să purcedem, pregătim ingredientele:

20160508_165031

Apoi, decojim castravetele şi îl dăm prin răzătoarea mai măşcată, mărunţim pătrunjelul, pisăm usturoiul şi punem toate ingredientele într-un vas.

20160508_165932

Omogenizăm bine totul pînă obţinem o pastă cremoasă.

20160508_170230 (1)

Să aveţi poftă!
p.s. Eu l-am servit cu un ouşor, pe o frunză de spanac 🙂
20160508_170941
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s