Tarta cu mere gelificata

O tartă foarte gustoasă care arată mereu proaspăt. O să o gătesc și pe perioada verii cu cireșe, vișini sau căpșuni. Plus că aluatul pentru tarte din această rețetă este o descoperire pentru mine. O recomand cu încredere! Rețeta o puteți găsi și pe site-ul culinar: http://www.lalena.ro. Încercați-o și voi. E foarte ușor de preparat!

Ingrediente:
– 320 gr. făină
– 100 ml ulei rafinat
– 120 ml apă caldă
– 1 pliculeț praf de copt (10 gr.)
– Sare
– 6 mere de mărime medie
– Gelatină Doctor Oetker (eu am folosit simplu, cu miros de portocală, dar se recomandă utilizarea Tort-Gele-ului Dr. Oetker)
– scorțișoară praf (opțional)
 
Punem într-un bol mare făina, uleiul, sarea, apa caldă și praful de copt. Cu o spatulă amestecăm binișor aluatul, fără grabă.
2016-04-10 12.32.59
2016-04-10 12.34.54
Frământam vreo 2-3 minute să se uniformizeze. Se va primi un aluat moale, nelipicios.
2016-04-10 12.38.10
Până se odihnește puțin aluatul ne ocupăm de mere. Le spălăm, le decojim și le tăiem felii subțiri.
2016-04-10 12.40.26
2016-04-10 12.53.54
Ungem tava cu puțin ulei și întindem aluatul, aranjându-l în tavă.
2016-04-10 12.56.10
2016-04-10 12.58.32
2016-04-10 13.01.54
Adăugăm merele tăiate felii subțiri peste aluat, presărate cu zahăr și puțină scorțișoară (opțional). 
Punem tava la cuptorul pre-încălzit la 200 Grade Celsius, pentru 35-40 minute.
2016-04-10 13.03.02
Când tarta este gata, o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească puțin, iar între timp pregătim jeleul după instrucțiunile de pe plic.
2016-04-10 13.49.25
Turnăm jeleu peste tartă având grijă să acoperim doar puțin merele. Nu încărcăm tare tarta cu jeleu.
2016-04-10 13.57.20
Lăsăm la temperatura camerei până se răcește complet tarta, apoi o punem la frigider pentru maxim o ora și jumătate.
Cam așa trebuie să arate.
2016-04-10 16.48.16 (1)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s