Tortilla de patatas

Această rețetă este foarte faimoasă în Spania, de rând cu Paella, este simplă în ingrediente și preparare și poate fi servită și rece. O gustoșenie nu alta, mai ales atunci cînd sunteți în pană de idei de gătit. O puteți face simplă, din ingredientele de bază, sau puteți adăuga cîrnăciori, ciuperci sau chiar și cașcavaluri tari sau brînză de oi.
Ingrediente:
– 5 cartofi medii
– 1 ceapă
– 3 ouă
– ulei
– sare și piper
tortilla-de-patatas-omleta-spaniola-cu-cartofi-1
Se pregătesc cartofii: se curăță, se spală și se lasă în apă rece aproximativ 30 minute. Într-o tigaie se încinge uleiul și se adaugă cartofii tățai felii, uscați în prealabil cu un șervețel de hârtie. După vreo 3 minute adăugați la cartofi ceapa, sarea și piperul și amestecați încet. Lăsați pe foc până cartofii sunt gata. După ce cartofii sau prăjit, îi scoatem într-un bol și îi lăsăm să se răcească.
Zbatem bine ouăle și le adăugăm la cartofii răciți. Amestecăm cu grijă să nu deteriorăm tare cartofii și turnăm compoziția într-o tigaie neaderentă pre-încălzită cu puțin ulei.
Coacem la foc mic omleta timp de 5 minute, după care cu ajutorul unei farfurii mari, o întoarcem pe cealaltă parte. O mai lăsăm 3-4 minute și o luăm de pe foc.
La mine această omletă s-a primit din prima încercare, vedeți mai jos:
2015-08-05 19.29.46
2015-08-05 19.30.31
Pofta buna!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s