Vanilla Pancakes

Această rețetă de clătite americane este una foarte ușoară. Nu conține lapte și nici făină multă, în schimb clătitele ies delicioase, puhave și ușoare ca pana 🙂 Pentru a le pregăti, trebuie să vă înarmați cu puțină răbdare fiindcă necesită o atenție aparte, textura aluatului este foarte pufoasă și fină!

Ingrediente:

  • 5 gălbenușuri
  • 4 albușuri
  • 60 gr zahăr
  • 60 gr făină
  • 2 gr praf de copt
  • o linguriță esență de vanilie
  • un praf de sare

Începem cu separarea albușurilor de gălbenuș. Apoi adăugăm la gălbenuș 30 gr de zahăr.

1

Amestecăm cu un tel bine pînă se topește zahărul și adăugăm la această compoziție 60 gr de făină proaspăt cernută și praful de copt.

2

Amestecăm încetișor cu mișcări lente sub formă de rotații, pînă se formează o cremă densă frumoasă ca în poză. Tot acum punem și esența de vanilie.

3

Mai departe, cu ajutorul unui mixer, batem bine “ca de cucoș” cele 4 albușuri cu 30 gr de zahăr rămase și un praf de sare.

4

După ce am bătut bine albușurile, le adăugăm treptat la aluat, amestecînd iarăși, cu mișcări lente, circulare, jos/sus pentru a păstra textura pufoasă a aluatului. Aluatul se va primi foarte ușor și pufos.

5

În continuare, trecem la copt clătitele. Coacerea lor necesită o atenție aparte fiindcă aluatul este ușor și se coace foarte repede.

Le vom coace pe o tigaie unsă cu puțin ulei la foc mediu/mic avînd grijă să nu le ardem. Eu am folosit un polonic de mărime medie, dar puteți folosi și o lingură mare. Mai întîi, punem o lingură de aluat pe tigaie și acoperim tigaia cu capacul.

6

Lăsăm vreo 40 sec. să se coacă, după care luăm capacul și mai adăugăm puțin aluat deasupra și întoarcem clătita.

7

Mai lăsăm și pe partea cealaltă să se coacă și pufoșeniile sunt gata! Puteți să le serviți cu miere, dulcețuri, gemuri presărate cu zahăr pudră sau nu! Alegerea vă aparține!

Bon appetit!

12

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s