Supa-Crema cu cartofi si sunca

Supa aceasta cu cartofi este foarte săţioasă şi extrem de delicioasă. Seamănă foarte mult cu ciorba de legume cu smîntînă. La această reţetă se folosec 300 ml de smîntînă. Eu am folosit smîntîna de 10 %, iar cine va dori să încerce cu smîntînă de casă sau cu procentaj de grăsime mai mare, îi sfătui să reducă porţia de smîntînă şi să adauge mai multă apă ca să nu fie prea grasă supa 🙂 E tare uşor de o gătit. Încercaţi şi gustaţi 🙂

Ingrediente:

  • 5 cartofi medii
  • 300 ml smîntînă (10% grăsime)
  • 1 ceapă
  • 2 ardei graşi roşii
  • 200 gr de şuncă
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingură de făină
  • 4 linguri de ulei
  • 400 ml apă
  • sare şi piper
  • cîteva frunze de pătrunjel, mărar

Începem cu pregătirea legumelor şi a şuncii. Tăiem totul julien sau cubuleţe. Eu am folosit ardei roşu congelat, care mi-a rămas de pe iarnă.

1

Legumele şi şunca tăiate, se călesc într-o cratiţă sau o tigaie mai adîncă.

2

După călire se adaugă 400 ml apă, sarea şi piperul, frunzele de dafin şi se lasă la foc mediu timp de 20 de minute ca să fiarbă bine cartofii.

3

Într-un bol amestecăm bine cu un tel 300 ml smîntînă cu 1 lingură de făină şi o adăugăm la legume, amestecînd încetişor.

4

5

Se mai lasă pe foc să tragă un clocot două şi supa-cremă este gata.

Punem şi verdeaţa şi pofta mare!

9

7

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s