Chec cu visine si portocala

Vă prezint o reţetă de chec foarte gustos şi aromat. Conţine ingrediente foarte simple, pe care le puteţi găsi uşor în bucătărie oricînd, iar prepararea lui este la fel foarte uşoară. Eu voi reveni la ea ori de cîte ori voi avea ocazia. Serviţi checul cu o cană de lapte cald cu puţină scorţişoară. Nu ve-ţi regreta 😉

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 250 gr făină
  • o esenţă de vanilie
  • 6 linguri de ulei rafinat
  • 9 linguri de zahăr
  • 8 linguri de lapte
  • un praf de sare
  • un pacheţel praf de copt
  • vişine proaspete sau conservate
  • coaja rasă de la o lămîie
  • coaja rasă de la o portocală
  • miezul unei jumătăţi de portocală

Într-un bol punem toate ingredientele în afară de praful de copt şi făina şi amestecăm bine cu un tel. După ce am amestecat bine, adăugăm 250 gr de făină proaspăt cernută şi praful de copt. Iarăşi, amestecăm foarte bine. Eu am folosit robotul de bucătărie, vă recomand să mestecaţi binişor aluatul ca să fie bine oxigenat şi toate ingredientele să se unească frumos. Se va primi un aluat frumos şi mirositor.

13271705_1104156826313203_235583306_o

1

După ce am mixat bine aluatul, adăugăm şi miezul mărunţit al unei jumătăţi de portocală. Aveţi grijă să puneţi doar miezul portocalei, fără coaja albă ca aluatul să nu capete un gust amar. La fel aveţi grijă şi cînd radeţi coaja de pe lamîie şi de pe portocală.

Mai mixăm, maxim 1 minut, la viteză medie.

2

Cam aşa trebuie să arate aluatul. Între timp, pregătim şi formele de copt. Le ungem cu unt. Eu am folosit forme de silicon, dar puteţi folosi şi o tavă de copt mai înaltă, în cazul în care, nu doriţi să vă jucaţi cu cupcake-uri 🙂3

Punem în formele de copt aluatul, nu le umplem complet, lăsînd cam 5 mm la margini. Pregătim şi vişinile pe care le-am presărat cu puţin pesmet ca să nu se coloreze aluatul checurilor (Acest lucru cu pesmetul este opțional, nu e obligatoriu mai ales dacă aveți vișini proaspete, eu am folosit conservate). Punem şi vişinile deasupra şi dăm tava la copt în cuptorul preîncălzit la început 7-10 minute la foc mai mare, apoi aproximativ 20 minute la foc mediu.

4

Vedeţi ce pufoşenii s-au făcut şi cît de frumos au crescut?

Presăraţi cu zahăr pudră după dorinţă!

5

Pregătiţi ceaiul sau cafeaua cu lapte!

Am tăiat unul să vedeţi ce textură frumoasă şi fragedă s-a primit, din nişte ingrediente atît de simple.

13271607_1104852932910259_769055201_o

13275418_1104852899576929_992637754_o

13282752_1104852982910254_282460537_o

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s