Salata Taraneasca

Dacă sunteți în pană de idei și nu mai știți ce să gătiți la cină, scoateți din frigider sau din cămară ce legume mai aveți și faceți această salată. Este o adevărată “bombă de bun” 🙂

Ingrediente:

  • Legume: Pentru un platou de mărime medie eu am folosit: 1 dovlecel, 1 vînătă, o ceapă roșie, 4 cartofi noi, 3 ardei dulci roșii
  • O felie de pîine neagră
  • Brînză de oi
  • Verdeață

Ingrediente pentru dressing:

  • 2 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei rafinat sau de măsline
  • 1 linguriță de ceai de oțet balsamic
  • cîteva frunzulițe de mentă uscată sau proaspătă
  • sare și piper

Pregătim ingredientele: Spălăm bine legumele, le ungem cu ulei și le punem la cuptor. Tăiem pîinea neagră și brînza de oi cubulețe.

13271437_1104890759573143_572191533_o

13262564_1104890772906475_2038181321_o

Pregătim și dressing-ul: pasăm usturoiul cu puțină sare, piper și mentă. Menta va da acestui dressing o aromă proaspătă și plăcută, o descoperire pentru mine. Punem și 4 linguri de ulei și 1 linguriță de oțet balsamic. Amestecăm bine.

13282639_1104890762906476_1893376980_o

Între timp și legumele s-au copt.

13262567_1104890782906474_1170209274_o

Le curățim și le aranjăm frumos pe o farfurie sau platou, ornînd cu verdeață.

13262663_1104890786239807_100398114_o

13288781_1104890776239808_1173950930_o

Stropim și dressing-ul deasupra.

13262627_1104890789573140_744070422_o

13282357_1104890766239809_1334198502_o

13262530_1104890996239786_1945991868_o

Poftim la masă!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s