Sparanghel cu ou copt

Se zice că sparanghelul este “hrana regilor” datorită gustului fantastic şi a numeroaselor beneficii pe care le are asupra sănătăţii. Am auzit cum Jamie Oliver spunea că “cei mai buni prieteni ai sparanghelului sunt: cartofii, ouăle şi caşcavalul”, aşa că m-am gîndit să îi adun pe toţi  aceşti “prieteni” într-o reţetă. Nu am greşit – a ieşit pur şi simplu delicios. Încercaţi şi voi!

Ingrediente pentru pregătirea sparanghelului:

  • 500 gr sparanghel
  • o lingură de unt
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

Ingrediente pentru cuibul cu ou copt:

  • 6 cartofi medii
  • 2 oua
  • o ceapă
  • puţin caşcaval ras
  • frunze de dafin
  • un vîrf de cuţit praf de nucşoară
  • o lingură de unt
  • sare şi piper

Începem cu pregătirea sparanghelului: îl spălăm, îi tăiem puţin capetele şi îl punem la fiert în apa cu sare clocotind pentru 3-4 minute. După ce am fiert sparanghelul îl clătim în apă rece şi îl punem pe o farfurie.

Apa în care a fiert sparanghelul nu o aruncaţi, vom fierbe în ea cartofii!

1

Mai departe, punem într-o tigaie o lingură generoasă de unt şi usturoiul pisat. Cînd untul s-a topit adăugăm şi sparanghelul. Prăjim pe tigaie cîteva minute, aproximativ 5 – 7 min.

2.jpg

Între timp pregătim şi piureul din cartofi: Punem cartofii la fiert în apa în care a fiert sparanghelul, cu o ceapă, cîteva frunze de dafin şi cîteva boabe de piper. După ce cartofii au fiert, îi pasăm cu o lingură de unt şi vîrful de cuţit de nucşoară praf. Gustul e fantastic.

3

După ce am pasat bine cartofii, punem jumătate din ei într-o tavă de copt, unsă cu unt, formînd un cuibuşor în care puneţi un ou crud, presăraţi cu caşcaval şi daţi la cuptor pînă se va coace oul şi rumeni frumos caşcavalul. Repetaţi la fel cu piureul rămas. Eu am copt în două ture, dar se poate de copt şi ambele cuiburi odată într-o tavă mai mare.

4

Iată ce gustoşenie s-a primit!

5

Aranjaţi într-o farfurie alături de sparanghelul pregătit mai devreme!

Poftă mare!

6

7

8

10

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s