Zeama din Prepelite

Zeama din prepeliţe nu numai că este dietetică şi sănătoasă pentru noi, dar mai este şi extrem de delicioasă. Eu o voi iubi de azi înainte mai mult ca pe zeama de găină 🙂

Ingrediente:

  • 3 prepeliţe
  • un ardei gras roşu
  • un morcov
  • o roşie mare
  • o ceapă
  • 2-3 cartofi
  • frunze de dafin
  • cîteva rădăcini de pătrunjel
  • pătrunjel proaspăt
  • sare şi piper

Ingrediente pentru tăieţei:

  • un ou
  • făină cît să încorporăm oul
  • un praf de sare

Zeama se fierbe la foc mic, fără capac (pentru a se evita condensarea grăsimii pe capacul cratiţei, care nimereşte înapoi în zeamă şi o tulbură). La sfîrşit dacă doriţi ca zeama să fie super-mega-limpede 🙂adăugaţi un cub de gheaţă imediat ce a-ţi pus pătrunjelul. Lăsaţi cîteva minute să se adune aromele în zeamă, apoi serviţi.

Începem cu pregătirea prepeliţelor: le spălăm şi le punem la fiert.

De asemenea, pregătim şi legumele, le tăiem după preferinţe. Rădăcinile de pătrunjel le-am pus întregi. Roşia am dat-o prin blender.

1

Totodată avem grijă să luăm spuma care se formează deasupra prepeliţelor. Cînd încep a clocoti, facem focul mic şi lăsăm să fiarbă încetişor. Punem frunzele de dafin, ceapa, cîteva boabe de piper şi sarea.

2

Cît fierbe carnea, ne ocupăm de tăieţeii de casă.

3

După ce carnea e aproape gata, adăugăm şi legumele. Iar cînd legumele s-au fiert, adăugăm şi tăieţeii.

4

Punem şi pătrunjelul proaspăt!

5

Zeama e gata! 🙂 Pofta buna!

7.jpg

9

Foarte delicios şi sănătos!

10

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s