Chipsuri

Am luat reteta aceasta de la o prietena dragă mie și nu pot să nu o împărtășesc pe blog, atît de mult mi-a plăcut 🙂 Nu cumpărați chipsuri de diferite feluri din market, faceți-le acasă.

Ingrediente:

  • un pachet foi de lavaș
  • 3-4 linguri de ulei rafinat sau de măsline
  • sare și piper
  • ierburi uscate aromate

Ingrediente pentru sos:

  • o roșie
  • un ardei dulce roșu
  • un cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei rafinat sau de măsline
  • sare și piper
  • cîteva frunze de busuioc proaspăt
  • pătrunjel proaspăt

Cu ajutorul unui foarfece de bucătărie tăiem foile de lavaș în bucăți.

1

Într-un bol , amestecăm uleiul, sarea, piperul și ierburile aromate. Ungem cu o pensulă fiecare felie tăiată de lavaș. Vă sfătui să nu scăldați tare lavașul în ulei, ungeți doar un pic.

2

Aranjăm feliile pe o tavă de copt și dăm la cuptor. Se coc repede, avem grijă să nu le ardem.

3

Pentru aceste chipsuri eu am pregătit și un sos de roșii cu usturoi. Punem toate ingredientele pentru sos într-un blender și pasăm cît doar să mărunțim produsele.

4

5

Serviți sosul cu chipsurile coapte! Sunt crocante și gustoase!

7

6

8

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s