Prajitura cu banana si capsuni

Dacă vă place aroma bananelor cu căpșuni într-un shake, atunci cu siguranță veți îndrăgi și această rețetă de prăjitură. Este minunată pentru o pauză de cafea/ceai/suc sau pentru un picnic cu cei mai buni prieteni.

Ingrediente:

  • 220 gr făină
  • 50 gr zahăr
  • 80 gr unt
  • 3 banane
  • 500 gr căpșuni
  • 2 ouă
  • 10 gr praf de copt
  • puțin zahăr pudră

Punem într-un bol untul de temperatura camerei, adăugăm zahărul și amestecăm bine cu ajutorul unui mixer. Apoi adăugăm și cele 2 ouă. La fel mixăm pînă obținem o textură fină, cremoasă fără cocoloașe. Dacă este necesar, folosim și un blender.

13340678_1111144408947778_34905603_o

Mai departe, ne ocupăm de banane. Le pasăm cu o furculiță sau într-un blender și le adăugăm la untul cu ouă și zahăr. Amestecăm bine, apoi cernem și făina și o adăugăm la masa formată împreună cu praful de copt. Mixăm vreo 2 minute. Trebuie să se primească un aluat puhav, cu un miros intens de banane.

Acest aluat se amestecă foarte bine și cu telul.

13313840_1111144422281110_1757663412_o

13340358_1111144412281111_1610811111_o

Punem aluatul format într-o tavă de copt și aranjăm deasupra căpșuni proaspete.

13313627_1111144415614444_2120391747_o

13324098_1111144425614443_1331844982_o

Coacem prăjitura la 180 Grade Celsius timp de 20-25 minute.

Nu-i așa că arată minunat!? La gust e la fel!

13324167_1111144428947776_162203184_o

13313635_1111144418947777_659309804_o

Presărăm deasupra zahăr pudră și ornăm cu căpșuni proaspete.

13340954_1111144442281108_1816452309_o

13323961_1111144435614442_1829829145_o

Poftim la ceai!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s