One-Pan Pasta

Iubitorilor de Paste se dedică!

One-Pan Pasta sau One-Pot Pasta este o denumire de rețetă cu paste, foarte delicioasă și rapidă, în care ingredientele se pun după disponibilitatea din frigiderul Dvs. A fost inventată de americani, din lipsă de timp, însă italienii nu prea recunosc această gătire a pastelor. Ei considera că gătirea pastelor în acest fel, e bătaie de joc 🙂 Adică, toate ingredientele se gătesc într-o singură oală, inclusiv și pastele.

Dar eu cred că după ce le vom gusta, fiecare ne vom spune părerea! 😀

Practic, aceste paste se fac cu ce aveți la moment în frigider și credeți-mă, chiar ies foarte delicioase. Ele îmbină atît aroma legumelor care formează un sos care unge frumos pastele, cît și aroma în sine a pastelor.

Personal, prima data am văzut această rețetă la Martha Stewart, ea pune absolut toate ingredientele la început la fiert. Eu însă am modificat puțin rețeta, fiindcă nu iubesc ceapa fiartă, de asta am călit puțin legumele.

Dar nu vă țin mult de vorbă, să purcedem la treaba!

Ingrediente: 

  • 250 gr de paste (de orice tip sau formă)
  • 150 gr de șuncă
  • 100 gr cașcaval
  • un ardei gras roșu
  • cîteva cepe verzi sau o ceapă de mărime medie
  • cîteva fire de sparanghel
  • o roșie
  • 2 căței de usturoi
  • cîteva frunze de busuioc proaspăt
  • piper proaspăt măcinat
  • sare

Pregătim ingredientele. Alegeți ce aveți prin frigider. Iubesc această rețetă fiindcă  niciodată nu va avea un gust la fel 🙂

Dacă vă hotărîți să faceți aceste paste, atunci respectați cîteva reguli simple ca să vă iasă totul bine: pregătiți totul într-o tigaie adîncă, oală sau cratiță încăpătoare fiindcă pastele se umflă; folosiți orice ingredient doriți;  

1

Tăiem ingredientele după preferințe și le aranjăm într-o tigaie adîncă, în care am pus în prealabil 3 linguri de ulei.

2

Călim legumele. Adăugăm și cățeii de usturoi mărunțiți.

3

Tăiem și roșia și o punem să se călească cu restul legumelor.

4

Mirosul e ademenitor!

5

După ce legumele s-au călit, nu prăjit! Adăugăm și pastele, sarea, piperul și cîteva frunze proaspete de busuioc.

7

Mai departe, turnăm apă cît să acoperim pastele și lăsăm pe foc, la foc mediu, fără capac, timp de aproximativ 10-15 minute, sau în dependență de timpul de fierbere al pastelor Dvs.

6

Cînd pastele sunt gata, le scoatem într-un bol mai măricel.

9

Presărăm deasupra cașcaval sau parmezan, decorăm cu verdeață.

8

Rapid și foarte gustos pentru o cină în familie! Să aveți poftă!

10

11

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s