Gambe marinate in bere cu legume

Carnea marinată în bere nu numai că este foarte delicioasă, dar mai este și sănătoasă. Mai multe studii arată că, carnea marinată în bere și gătită la grătar sau în cuptor, conține un nivel mai scăzut de compuși dăunători, care apar la temperaturi înalte. La fel se întîmplă și în cazul marinatelor cu vin.

Această rețetă este perfectă pentru serile în familie.

Ingrediente principale:

  • 1 kg de gambe de pui
  • 800 gr cartofi noi

Ingrediente pentru marinata cărnii:

  • 4 linguri de bere
  • 3 linguri de ulei rafinat sau de măsline
  • 1 linguriță de ceai cu vîrf de boia dulce
  • cîteva frunzulițe de mentă uscată
  • sare și piper

Ingrediente pentru salată:

  • o roșie
  • un castravete
  • verdeață
  • 2 linguri ulei rafinat sau de măsline
  • 1 linguriță de oțet balsamic
  • sare și piper

Ingrediente pentru dressing-ul pentru cartofi:

  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • puțin cimbru uscat
  • sare și piper

Începem cu pregătirea cărnii pentru marinat. Spălăm gambele, le curățim și le tăiem baza ca să poată sta ușor în poziție verticală.

1

Pregătim sosul pentru marinată. Într-un bol punem 4 linguri de bere, 3 linguri de ulei, 1 linguriță de boia de ardei dulce, cîteva frunzulițe de mentă uscată, sare și piper. Amestecăm bine totul. Peste această compoziție punem gambele, le amestecăm și punem la frigider pentru minim 2 ore sau peste noapte, în cazul în care dispuneți de timp.

2

3

După ce gambele s-au marinat, le aranjăm într-o tavă de copt în poziție verticală, acoperind vîrfurile cu folie din metal, ca să nu se ardă în cuptor. Dăm la cuptorul pre-încălzit pentru aproximativ 40 minute.

4

Cît timp stau gambele în cuptor, spălăm cartofii noi și îi punem să se gătească la abur cu tot cu coajă.

5

Cînd cartofii sunt gata, îi acoperim cu un capac să nu se răcească și facem dressing-ul din 2 căței de usturoi mărunțiți, 3 linguri ulei de măsline, cîteva frunzulițe de cimbru, sare și piper. Important să turnați dressing-ul peste cartofi cît sunt fierbinți, în așa fel, vor îmbiba mai ușor aromele.

6

Amestecăm totul și turnăm peste cartofi. Mirosul îți lasă gura apă 🙂

7

Nu mi-am închipuit această rețetă inventată din mers 🙂 fără o salată. Așa că am tăiat mărunt o roșie, un castravete, un pic de verdeață și am amestecat totul cu 2 linguri de ulei de măsline, o linguriță de oțet balsamic, sare și piper.

8

Cît m-am jucat cu salata și cartofii s-au copt frumos și gambele.

9

Aranjăm ce am gătit pe un platou și poftim la masă!!!

10

11

15

12

Iar dacă vă mai rămîne ceva, puneți la frigider pentru a doua zi 🙂

16

 

 

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s