Salata “La bere”

O salată extrem de simplă, dar consistentă și bună la o adunătură cu rudele sau prietenii.

Ingrediente:

  • cîțiva cartofi noi
  • o scrumbie afumată
  • ulei rafinat sau de măsline
  • 2 frunze de dafin
  • o ceapă mică
  • jumătate de linguriță de boia dulce
  • un vîrf de cuțit nucșoară
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • verdeață, la alegere

Începem cu pregătirea cartofilor. Îi spălăm și tăiem după dorință. I-am lăsat cu coajă fiindcă așa îi iubesc mai mult.

Îi aruncăm într-un vas, turnăm deasupra puțin ulei de măsline, un vîrf de cuțit de nucșoară, o jumătate de linguriță de boia dulce, 2 frunze de dafin pe care le rupem în bucăți, sare și piper proaspăt măcinat.

1

Amestecăm bine totul și aranjăm într-o tavă de copt, pe care o punem la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute la temperatura de 180-200 Grade Celsius.

2

Mai departe ne ocupam de scrumbie: o spălăm, o curățim, îi scoatem oasele și o tăiem felii.

3

Între timp și cartofii s-au copt.

4

Aranjăm pe un platou! Ornăm cu verdeață și rondele de ceapă!

5

Cin-Cin! 🙂

10

6

7

8

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s