Pastai cu cartofi noi si usturoi

Oare cine nu iubește acest fel de mîncare? În copilărie mămica noastră făcea această rețetă cu mămăligă și brînză cu smîntînă. Nu pot să uit acel gust, așa că, cum apar păstăile și cartofii noi, dau fuga la piață 🙂

Ingrediente:

  • 300-400 gr de păstăi spălate și curățate
  • cîțiva cartofi noi
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • o jumătate de ardei ușor iute
  • 3-4 linguri de ulei de măsline sau rafinat
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 2 frunze de dafin
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • o legătură de mărar proaspăt

Pentru început spălăm și pregătim legumele.

1

Apoi, punem într-o cratiță păstăile, cartofii, 2-3 boabe de piper, un praf de sare și 2 frunze de dafin. Turnăm apă cît să le acoperim și punem pe foc la fiert.

2

Cît timp fierb cartofii, într-o tigaie, punem 3-4 linguri de ulei de măsline și prăjim ceapa (am folosit ceapă de anul ăsta), la care adăugăm usturoiul și jumătatea de ardei iute.

Alegeți un ardei ușor iute, sau dacă ardeiul Dvs e foarte iute, puneți mai puțin!

3

4

De obicei, păstăile fierb odată cu cartofii, așa că cînd cartofii sunt gata, îi scoatem într-un bol mai mare și îi amestecăm cu ceapa prăjită/călită și mărarul proaspăt tocat.

5

Poftă bună!

7

9

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s