Oladii cu Porumb

Mi-au plăcut aceste oladii fiindcă iubesc porumbul care le dau un gust interesant. Se servesc cît sunt calde cu sos tzatziki, cu verdețuri sau pur și simplu cu smîntînă.

Ingrediente pentru oladii:

  • 200 gr. de porumb conservat
  • 90 ml de iaurt (simplu, fără adaosuri) 
  • 2 ouă
  • 150 gr făină
  • sare și piper
  • 3 linguri de ulei pentru coacere

Ingrediente pentru sos:

  • o legătură de pătrunjel sau mărar
  • ceapă verde
  • cîteva linguri de smîntînă
  • sare

Pregătim ingredientele.

1

Într-un bol punem făina, un praf de sare și ouăle. Amestecăm binișor.

3

În vasul unde am pus cele 200 gr de porumb turnăm iaurtul, piperăm puțin, amestecăm și adăugăm la aluat.

4

Iarăși amestecăm bine. Se va primi un aluat plăcut și pufos.

5

Punem cu o lingură aluatul format pe tigaie și coacem la foc mediu.

6

Le coacem pe ambele părți.

7

Cînd sunt gata, le scoatem pe foi de hîrtie să se absoarbă uleiul.

8

Între timp, pregătim și sosul pentru oladii. Tăiem mărunt pătrunjel și ceapă verde. Amestecăm totul cu smîntînă și un praf de sare într-un bol.

Sau pregătiți un sos tzatziki. Vedeți rețeta pe acest blog la compartimentul Sosuri.

2

Aranjăm oladiile, cît sunt calde pe un platou, punînd sos deasupra. Se servesc imediat!

Pofta buna!

12

Așa arată în interior.

9

10

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s