Aperitiv “Ousoare vesele”

Ca să faceți această gustărică, trebuie să vă înarmați cu puțină răbdare, fiindcă ouăle de prepeliță sunt mici și e un pic mai greu să le gestionezi, dar rezultatul final, vesel și haios, merită orice efort depus! Se primesc niște puișori hazlii, care vor înviora orice atmosferă 🙂

Ingrediente:

  • 6 ouă de prepeliță (în dependență cîți puișori doriți să vă înfrumusețeze masa)
  • 70 gr brînză fină de vaci sau crema de brînză
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 linguriță de ulei rafinat
  • un praf de sare
  • piper boabe
  • o felie de morcov

Pentru început fierbem ouăle de prepeliță aproximativ 4-5 min, ca să fie tari. Le punem în apă rece pentru cîteva minute, le decojim. Luăm fiecare ou și tăiem un capacel (partea superioară), un pic mai sus de jumătatea oului, apoi tăiem o felie mică de la bază, pentru a sta bine oul în picioare.

Scoatem gălbenușul din ouă, cu coada unei lingurițe mici. Aici și se cere toată răbdarea!

Pregătim și umplutura: într-un vas amestecăm brînza fină, muștarul, o linguriță de ulei rafinat, gălbenușurile și un praf de sare.

1.jpg

Punem crema obținută într-un săculeț pentru ornat și umplem ouăle cu vîrf. Punem și căpăcelele deasupra. Facem ochii din boabe de piper și ciocurile din morcov.

Voila! 🙂

2

3.jpg

4

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s