Cheesecake fara coacere cu glazura de ciocolata

Știați că rețeta de pregătire a cheesecake-ului provine din Grecia Antică? Cheesecake-urile pot fi atît coapte, cît și fără coacere. Fiindcă e vară și caniculă, am ales să fac varianta fără coacere. Internetul abundă cu rețete de cheesecake “care mai de care”, eu am zis să inventez una simplă, mai ales că nu vroiam să folosesc nici gelatină la glazură și nici faimoasa crema de brînză Philadelphia, care mi se pare prea scumpă pentru această prăjitură.

Haideți să încercăm! 🙂

Ingrediente pentru blat:

  • 300 gr biscuiți
  • 100 gr unt topit
  • 1 linguriță de cacao

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 gr brînză de vaci, proaspătă din comerț sau de casă închegată
  • 100 gr zahăr pudră
  • 100 ml frișcă sau smîntînă dulce cu procentaj de grăsime maxim
  • 1 esență de vanilie

Ingrediente pentru glazură (opțional):

  • 150 gr de ciocolată minim 80% cacao
  • 40 gr unt
  • 70 ml frișcă

Această prăjitură se prepară foarte ușor. Important să aveți dorință și un pic de răbdare.

Veți avea nevoie de o formă de copt cu margine detașabilă.

Începem cu pregătirea umpluturii. Eu am folosit brînza din comerț JLC pentru copturi. Pot să vă zic că este o minune pentru cheesecake-uri. Este foarte fină, dar ca să o fac și mai fină, am dat-o mai întîi printr-o sită. Vă recomand să faceți la fel.

Puteți fără probleme să folosiți și brînză proaspătă închegată de vaci, doar să o dați la fel printr-o sită.

1

Punem brînza într-un vas sau într-un robot de bucătărie și adăugăm la ea 100 gr zahăr pudră. Mixăm puțin, apoi adaugăm și 100 ml frișcă.

2

Mixăm compozitia atent, pînă obținem o cremă fină stabilă. La mine a durat cam un minut și jumătate.

3

Adăugăm esența de vanilie și mai batem puțin. Vedeți ce frumoasă e?

4

Punem vasul la frigider cît timp ne ocupăm de blat. Sau puteți începe mai întîi cu blatul.

Mixăm cu ajutorul unui blender biscuiții și o linguriță de cacao. Topim 100 gr de unt și omogenizăm.

5

Aranjăm blatul în tava de copt detașabilă, cu ajutorul unui pahar, scoatem crema de la frigider și o turnăm peste blat.

6

Omogenizăm și dăm la frigider pentru minim 3 ore sau peste noapte.

7

După ce cheesecake-ul a stat la frigider minim 3 ore, pregătim glazura de ciocolată din 150 gr de ciocolată, 40 gr de unt și 70 ml frișcă fierbinte, doar adusă pe punctul de fierbere.

8

Turnăm glazura peste prăjitură și dăm la frigider pentru minim 4 ore sau peste noapte.

Cu cît cheesecake-ul va sta mai mult la rece, cu atît va fi mai gustos!

9

Serviți cu plăcere cu cafea sau ceai! S-a primit o prăjitură foarte fină și cremoasă!

Ornați cum vă poftește inima! Se păstrează la frigider!

10

11

13

14

15

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s