Noodles cu pui si legume

Prima data am servit paste chinezești (noodles) într-un mall din oraș. Mi-au placut mult gustul lor un pic exotic și am decis să le pregătesc și acasă.

Noodles constituie un ingredient esențial în bucătăria chinezească. Aceste paste variază mult în dependență de regiunea în care au fost produse, ingredientele folosite, formă și mărime dar și de maniera de preparare. De obicei, sunt făcute din făină de grîu sau făină de orez.

Ingrediente: 

  • 250 gr de paste chinezești (noodles)
  • 2 ardei dulci kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 piept de pui (dacă pieptul de pui e mărișor)
  • 3 linguri sos de soia
  • 4 linguri ulei de măsline sau rafinat
  • sare și piper

Pregătim ingredientele. Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

1

Cît timp fierb pastele feliem toate ingredientele cît mai în lung.

2

Încingem o tigaie wok sau o tigaie obișnuită, punem uleiul și pieptul de pui feliat. Călim puțin.

3

Adăugăm morcovul. Călim puțin.

4

Ceapa și usturoiul. Călim puțin.

5

Ardeiul dulce. Călim puțin.

6

Cînd toate ingredientele sunt aproape gata, adăugăm 3 linguri sos de soia, sărăm și piperăm. Mai lăsăm pe foc cîteva minute.

7

Scoatem totul într-un bol și punem pastele fierte deasupra.

8

Amestecăm încetișor ca să încorporăm toate ingredientele. Un miros frumos 🙂

9

這裡的表 – ce ar însemna Poftim la masă! 🙂

10

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

13

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s