Biscuiti Energizanti

Mulți zic, de ce să fac acasă biscuiți cînd pot ușor să îi cumpăr din market. Eu zic, de ce să cumpăr biscuiți din market – cînd pot să îi fac acasă? 🙂 Mai ales cînd vine vorba despre acești biscuiți, în comerț ei se vînd sub formă de bastonașe, care după părerea mea sunt cam scumpe. Vă îndemn să îi faceți acasă, rezultatul va fi mult mai sănătos și mai econom.

Ingrediente:

  • 2 banane decojite
  • un pumn de stafide spălate
  • un pumn de nuci
  • cîteva curmale
  • un pumn de miez de semințe de floarea soarelui
  • 2 linguri de semințe de susan
  • fulgi de ovăz

Pregătim ingredientele.

1

Într-un bol, pasăm cu ajutorul unei furculițe bananele.

În loc de banane puteți să folosiți mere coapte.

2

Adăugăm la banane nucile mărunțite într-un blender, susanul, stafidele, curmalele tăiate mărunt și semințele de floarea soarelui. Amestecăm bine toate ingredientele.

3

La compoziția formată, adăugăm și fulgi de ovăz, atît cît să legăm un aluat.

4

Formăm bile din aluat și le punem într-o tavă de copt. Apăsăm cu degetele peste bila de aluat ca să se primească biscuiți rotunzi, subțirei, de maxim 0,5 cm.

Fantezia poate să vă joace, puteți să faceți și bastonașe sau diferite forme.

Important să nu îi faceți prea groși ca să reușească să se usuce cum trebuie în cuptor.5

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 Grade Celsius, pînă biscuiții se usucă și se rumenesc un pic. Cam aproximativ 30-40 minute.

Serviți cu plăcere între mese sau luați-i cu voi la piscină că tot e vară 😉

6

7

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s