Taietei de casa

În Moldova nici o zeamă nu va fi completă și apreciată la justa ei valoare, fără “tăieței de casă”. Tăiețeii fac și ei parte din mîncarea tradițională moldovenească și cel mai des, se pun în zeamă, se fierb în bulion de pasăre sau se fac cu ei “babele” la nunți și cumătrii.

Aceste gustoșenii se fac din doar 2 ingrediente simple: ouă și făină.

Ingrediente:

  • 1 ou proaspăt
  • făină cît să încorporam oul
  • un praf de sare

Tăiețeii de casă se fac foarte simplu și rapid. Puneți într-un bol de mărime medie oul și amestecați cu un praf de sare. Adaugați făina, atît cît să obțineți un aluat mai vînjos.

Lăsați să se odihnească cîteva minute, apoi întindeți aluatul, tăiați-l fîșii, presărați fîșiile cu făină, puneți fîșiile de aluat una peste alta și cu ajutorul unui cuțit tăiați tăiețeii cît de lat doriți.

După ce i-ați tăiat, întindeți tăiețeii pe masă să se usuce puțin, apoi adăugați în zeamă.

Poftă mare!

13579823_1132675420128010_96560137_o

 

 

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s