Pateu din dovlecei

Mai mulți producători autohtoni produc pateuri din dovlecei, care pot ușor să fie găsite pe rafturile magazinelor. Însă pateul de dovlecei făcut acasă, este mai sănătos și cu mult mai fin la gust și mai delicios. Încercați și voi această “zakuscă” 🙂

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mari decojiți
  • 2 morcovi de mărime medie
  • 2 cepe de mărime medie
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1/2 pahar cu apă
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 4 linguri de ulei
  • 1 frunză de dafin
  • sare și piper după gust

Începem să pregătim ingredientele.

1

Tăiem dovleceii și ceapa cubulețe. Dăm morcovii prin răzătoarea mășcată.

2

Punem mai întîi dovleceii la călit într-o tigaie mai adîncă cu 4 linguri de ulei.

3

Cînd dovleceii s-au înmuiat, adăugăm ceapa și morcovul.

4

Lăsăm pe foc mediu încă 5-7 minute, amestecînd din cînd în cînd.

Cînd toate legumele s-au înmuiat, adăugăm 2 linguri pastă de tomate, o jumătate de linguriță de ceai de zahăr, o frunză de dafin, jumătate de pahar de apă, sare și piper.

Punem capacul și mai lăsăm la foc mediu 10 minute.

5

Apoi, scoatem frunza de dafin din legume ca să nu se iuțească pateul și punem totul într-un blender. Pasăm pînă obținem o textură fină.

6

Pateul e gata! Poate fi servit atît imediat cît e cald, dar și rece!

7

S-a primit foarte delicios 🙂 Eu l-am servit cu pesmeți, dar se poate și uns pe orice fel de baghetă, lipie sau pîine.

11

10

Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s