Quesadilla de post

Acum în perioada Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel mi s-a făcut o poftă nebună de quesadilla 🙂 M-am uitat ce am prin frigider și am încercat această rețetă. O fac prima dată așa că voi scrie pe parcurs ce și cum. Quesadilla de post și încă din foi de lavaș necesită o atenție aparte la gătire, așa că vă îndemn să urmați pașii de mai jos.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de lavaș
  • 9-10 ciuperci proaspete
  • 150 gr porumb conservat
  • 2 roșii
  • un ardei roșu
  • un ardei verde
  • pătrunjel
  • 1 cățel de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare și piper

Atentie! Pînă nu pregătim umplutura nu scoatem lavașul din pachet. Altfel, se va usca și va crăpa cînd vom face quesadilla.

Mai întîi pregătim ingredientele.

1

Tocăm legumele mărunt.

3

Călim puțin legumele, fiecare separat. Porumbul dacă vreți puteți să îl lăsați și crud. Roșiile le călim cu un cățel de usturoi și pătrunjelul.

4

Cînd umplutura este gata. Ne ocupăm și de lavaș.

Tăiem cercuri în lavaș cu ajutorul unei farfurii.

Mărimea o alegeți singuri, dar nu prea mare să fie. La mine e cam de 15 cm în diametru.

2

Punem pe o jumătate de cerculeț de lavaș ingredientele după preferințe. Eu am pus întîi sosul de roșii cu usturoi, apoi ciupercile, ardeii si porumbul.

5

Închidem foaia de lavaș și apăsăm puțin peste ea.

6

O punem la rumenit, într-o tigaie unsă cu puțin ulei rafinat.

Le rumenim pe ambele părți.

7

Quesadilla cu lavaș se servesc imediat cît sunt calde și crocante, pentru a se evita înmuierea lavașului. Se servesc îndoite sau tăiate în două.

S-a primit o gustare foarte ușoară, numai bună pentru cei care sunt la dietă!

Pofta mare!

8

10

9

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s