Fripturica pe pat de mamaliga

Una dintre cele mai pregătite bucate moldovenești este friptura cu mămăligă. Trebuie să recunosc că în copilărie, am întins mult în tigaia mamei și a bunicii plină cu carne de diferite feluri 🙂

Ingrediente:

  • 800 gr ficat și inima de porc, sau amestec cu carne
  • o ceapă mare
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • jumătate de pahar cu vin (de care aveți)
  • jumătate de pahar cu apă
  • o bucățică de ardei iute
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare și piper

Spălăm bine ficatul și inima de porc. Îl tăiem cubulețe mai mari. Curățim ceapa și usturoiul.

1.jpg

Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, punem ceapa la călit puțin, iar apoi adăugăm ficatul.

2.jpg

Lăsăm pe foc 4-5 minute, apoi adăugăm condimentele: boia dulce, cimbrul uscat, usturoiul tocat mărunt, ardeiul iute (aveți grijă să nu fie prea iute), frunzele de dafin, jumătate de pahar cu apă, sarea și  piperul.

3

Amestecăm bine și lăsăm pe foc, sub capac 10-15 minute. Cînd sosul format a început să scadă, adăugăm o jumătate de pahar cu vin și lăsăm fără capac pe foc iarăși încă 10-15 minute.

4

Friptura e gata! Mămăliga am pregătit-o dintr-o cană și jumătate de făină de porumb și 3 căni de apă, cu puțină sare.

5

Poftim la masă!

6

7

8

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

9

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s