Piine prajita in stil frantuzesc

Mai este cineva care nu a mîncat pîine prăjită în ou? Românii zic la acest fel de pîine prăjită “frigănele” iar rușii “grenki”. Pe lîngă faptul că sunt foarte gustoase, se pot prepara atît sărate cît și dulci și pot fi servite cu smîntînă, cașcavaluri, gemuri, miere, sirop de arțar,  etc.

De data asta le-am pregătit dulci, după rețetele frantuzești și nici prin minte nu mi-a trecut că pot fi atît de delicioase.

Așadar, dacă vă vine pofta de o gustare sau un dejun cald, savuros și crocant, faceți pîine prăjită în ou în stil franțuzesc.

Ingrediente:

  • o franzelă feliată
  • 3 ouă
  • 3-4 linguri de smîntînă
  • 2 lingurițe de zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • un praf de scorțișoară
  • un praf de nucșoară
  • un praf de sare

Într-un bol batem ouăle cu 3 linguri de smîntînă, 2 lingurițe zahăr pudră, un praf de scorțișoară, un praf de nucșoară și un praf de sare.

1

Încingem o tigaie cu puțin ulei și coacem feliile de pîine înmuiate în ou pe ambele părți.

2

Feliile de pîine sunt gata, nu vă rămîne decît să pregătiți mierea, magiunul sau smîntîna 🙂

3.jpg

Pofta mare!

5

6

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

7

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s