Porumb fiert

Ce fel de vară fără porumb fiert? 🙂 Un deliciu atît de ieftin și de simplu de preparat, care se găsește din belșug pe atîtea lanuri din Moldova. Cel mai bun porumb pentru fiert este cel crud, care are încă lăptișor în interiorul boabelor.

Ingrediente:

  • porumb proaspăt
  • sare

Pentru a fierbe porumbul, mai întîi îl decojim.

1.jpg

Îl aranjăm într-o cratiță.

2

Turnăm apă în cratiță cît să acoperim porumbul, acoperim cu cîteva frunze deasupra și punem la fiert. Din momentul cînd a început a fierbe, mai ținem pe foc încă 20 minute. Porumbul trebuie fiert rapid și nu trebuie să fie lăsat să stea prea mult timp în apa fierbinte. Dacă este gătit în exces, porumbul se va usca repede.

Sare la fiert nu punem fiindcă ea întărește porumbul!

3

Presărăm sare deasupra și cea mai simplă rețetă de porumb fiert e gata!

6

4

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s