Ketchup de casa

Vă prezint o rețetă de ketchup de casă care cu siguranță o să vă placă. Rețeta este foarte simplă și ușor de preparat. Pe lîngă faptul că este întru totul natural, fără adaosuri sau conservanți, acest ketchup se păstrează atît la frigider pe perioada cît îl consumați sau în cămară în cazul în care a-ți decis să îl păstrați pentru sezonul de iarnă. Serviți ketchup-ul cu mici, frigărui, adăugați-l la pizza sau cum vă poftește inima. Mie dintr-un kg de roșii mi-a ieșit aproximativ 500 ml ketchup.

Ingrediente:

  • 1 kg roșii dulci
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 40 ml ulei rafinat
  • 1 linguriță de piper
  • 1 linguriță cu vîrf boia de ardei dulce
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de ierburi aromate (mix de busuioc, oregano, cimbrișor)
  • sare după gust

Pentru început pregătim roșiile: le spălăm, le tăiem mai mășcățel, le dăm prin blender, apoi  trecem compoziția printr-o sită ca să eliminăm cojile și semințele.

1

Apoi, încingem într-o cratiță 40 ml de ulei, în care călim cele 2 cepe tocate împreună cu usturoiul.

Cînd ceapa și usturoiul s-au călit, punem și sosul de roșii, boia dulce, ierburile aromate, sarea și piperul.

3

Amestecăm bine și lăsăm pe foc mediu pînă va scădea la jumătate compoziția.

4

Cînd sosul de roșii a scăzut îl omogenizăm cu ajutorul unui blender, punem 1 lingură de zahăr și mai lăsăm pe foc mic încă 10  minute.

Ketchup-ul este gata!

5

Îl lăsăm să se răcească vreo 5 minute și îl punem în borcănașe sterilizate, iar după ce s-au răcit le dăm la frigider sau în cămară la rece.

6.jpg

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

8

7

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s