Iepure la cuptor

Vă prezint o rețetă simplă și rapidă cu carne de iepure gătită la cuptor. Datorită faptului că am avut astăzi la cină oaspeți, din lipsă de timp, am făcut fotografii doar la ceea ce s-a primit, fără pașii rețetei 🙂 Și fiindcă s-a primit o gustoșenie, nu pot să nu public rețeta! 🙂

Ingrediente:

  • carne de iepure (aproximativ 1 kg)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 3 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 3 frunze de dafin
  • 1 linguriță de oregano
  • sare și piper după gust

Spălăm carnea și o punem într-un vas încăpător. Curățim morcovul și îl tăiem rondele de lățime cam 5 mm, îl adăugăm la carne.

Ceapa o tăiem julien și o adăugăm la fel, în bolul cu carne. Strivim cu mîinile frunzele de dafin, sărăm și piperăm. Adăugăm și lingurița de oregano.

Cu ajutorul unui blender, mixăm roșiile împreună cu usturoiul. Sosul format îl punem peste carne.

Amestecăm totul cu mîinile și punem la frigider pentru minim 1 oră, dar cel mai bine peste noapte.

După 1 oră punem totul într-o tavă de copt cu capac, sau acoperim tava cu folie de aluminiu. Dăm la cuptorul preîncălzit la 200 Grade pentru 1 oră și jumătate. Cu jumătate de oră înainte de expirarea timpului, scoatem folia de aluminiu să se rumenească frumos. Periodic cu o lingură turnăm peste carne din sosul care se formează în tavă.

Poftim la masă!

1

2.jpg

3

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s