Rasol de purcel marinat in bere

Se spune că cea mai gustoasă carne este cea de pe os. La fel și carnea de pe ciolanul de porc, marinată în vin sau bere, cu muștar și miere sau fără, cu sos de soia sau nu, oricum e super delicioasă această cărniță. Eu tare o ador. Carnea se primește moale, fragedă și socoasă. Așa că poftim o rețetă de rasol de porc, perfectă pentru o zi cînd vă e dor de o masă mai consistentă și delicioasă.

Ingrediente:

  • o bucată rasol de porc
  • 2 linguri de ulei
  • 6 linguri de bere
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1 linguriță de muștar
  • 2 frunze de dafin mărunțite
  • sare și piper

Vom marina rasolul minim 2 ore dar cel mai bine este să îl lăsați în frigider să se marineze peste noapte. Dacă folosiți mai multe bucăți de rasol, măriți încă odată dozele marinatei.

Bucata de rasol o spălăm bine și o uscăm cu un șervețel de bucătărie. În cîteva locuri tăiem șoricul.

1

Pentru pregătirea marinatei amestecăm într-un bol uleiul, berea, boia dulce, frunzele de dafin, sarea și piperul.

2

Punem carnea peste marinată și o frecăm bine. Apoi punem bolul acoperit la frigider pentru minim 2 ore sau peste noapte.

3

După ce carnea s-a marinat, o punem într-o tavă de copt, turnăm marinata peste ea, punem capacul sau acoperim cu folie de aluminiu. Punem tava la cuptor pentru minim o oră la temperatura de 190 Grade Celsius. Cu jumătate de oră înainte scoateți folia de aluminiu să se rumenească frumos rasolul.

Poftim la masă!

4.jpg

Folosiți orice garnitură doriți, de la legume coapte la varză înnăbușită sau murături!

5.jpg

 Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s