Bruschete cu pasta de rosii si masline

Bruschetele sunt un aperitiv italian “Antipasta (engleza: before the meal)” foarte ușor și rapid, care se servește înaintea felurilor principale de mîncare pentru potolirea foamei. Ingredientele care se pun pe bruschete sunt foarte diferite în dependență de gusturi, însă se spune ca cea mai simplă rețetă de bruschete, contine 5 ingrediente: pîine, ulei de măsline, usturoi, sare și roșii.

Ingrediente:

  • o bagheta franțuzească/ sau orice fel de pîine doriți
  • ulei de măsline
  • 3 roșii blenduite cu un pic de sare (opțional și cu un cățel de usturoi)
  • 150 gr măsline (eu am avut mix de măsline verzi și măsline Kalamata)
  • oregano

Bruschetele se pregătesc foarte ușor. Tăiem pîinea felii peste care stropim cîteva picături de ulei de măsline. Dacă dorim putem să uscăm un pic feliile de pîine în cuptor dacă dorim ca bruschetele să fie crocante. Peste uleiul de măsline punem cîte o lingură de pastă de roșii proaspăt blenduite, măsline tăiate mărunt și presărăm deasupra oregano.

Bruschetele se primesc aromate, fresh dar cel mai important sănătoase!

Pofta bună!

5

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s