Aripioare crocante la cuptor

Consider coacerea aripioarelor cea mai simplă metodă de gătire a lor și cea mai sănătoasă. Îmi place să gătesc aripioare la cuptor atunci cînd am oaspeți sau cînd pur și simplu îmi vine dorul de cărniță. Aripioarele se primesc cronante și delicioase.

Ingrediente:

  • 1 kg aripioare de pui
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 3 linguri de ulei
  • sare și piper

Începem cu pregătirea aripioarelor pentru marinată. Le spălăm bine, le lăsăm puțin să se scurgă de apă și le punem într-un bol. Peste aripioare punem ingredientele marinatei: 1 linguriță de boia dulce, 1 lingură oțet balsamic, 3 linguri de ulei, sare și piper după gust.

1.jpg

Amestecăm foarte bine aripioarele și le punem la frigider pentru 2-3 ore.

2

După aceasta le punem la cuptor într-o tavă de copt, pentru 60 de minute la 180 de Grade Celsius. Nu acoperiți tava, însă din cînd în cînd puteți să le întoarceți pe diferite părți.

Puteți să faceți la aripioare un sos din: muștar și  miere de albine, sau din: smîntînă, sare, piper și mărar proaspăt.

Pofta mare!

3.jpg

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s