Supa de rosii coapte

Supa de roșii coapte e foarte delicioasă, mai ales dacă coacem legumele. Astfel, ele își vor elibera mai mult aromele și se vor lega mult mai bine.

Ingrediente:

  • 4 roșii mari
  • 1 ceapă mare
  • o căpățînă de usturoi
  • 1 lingură de ierburi aromate
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 400 ml apă fierbinte
  • sare grunjoasă
  • piper proaspăt măcinat

Începem rețeta cu spălarea legumelor. Le tăiem mai mășcățel, cățeii de usturoi îi punem cu tot cu coajă.

Dacă nu iubiți coaja de roșii în supă puteți să puneți roșiile la copt fără coajă, sau le coaceți cu tot cu coajă, apoi la sfîrșit după ce le dați prin blender, mai dați compoziția și printr-o sită!

Aranjăm legumele într-o tavă de copt adîncă, stropim cu ulei de măsline, punem ierburile aromate, sarea și piperul și dăm la cuptor pentru 30 de minute la 180 Grade Celsius. După 30 de minute turnăm în tavă cei 400 ml apă fierbinte și mai lăsăm la cuptor vreo 25 de minute.

1

Cînd legumele sunt gata, decojim cățeii de usturoi și le scoatem cu tot cu sucul din tavă într-o crăticioară și le blenduim.

2

Servim supa cu crutoane, caldă sau rece. Nu credeam că poate fi atît de savuroasă.

Dacă ne rămîne, o punem la frigider și o folosim în loc de sos pentru alte feluri de mincare! 

Poftim la masă!

5

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

3.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s