Ardei umpluti cu hrisca si seminte de floarea soarelui

Ultima perioadă gătesc mai multe feluri de mîncare cu hrișcă fiindcă este ușoară și sănătoasă. Eri am gătit ardei umpluți cu hrișcă și semințe de floarea soarelui, copți în oală de lut în bulion de roșii. Poftim rețeta! 😉

Ingrediente:

  • 1 kg de ardei
  • 1 ardei dulce roșu
  • 2 morcovi de mărime medie
  • 1 ceapă măricică
  • 1 pahar de hrișcă
  • 2 pumni de semințe de floarea soarelui
  • 3-4 linguri de ulei
  • o legăturică de pătrunjel proaspăt
  • sare și piper

Ingrediente pentru bulionul de roșii:

  • 800 ml apă
  • 2 roșii mari și coapte
  • 1 lingură de zahăr
  • cîteva firicele de cimbru
  • cîteva boabe de coriandru
  • 2 frunze de dafin
  • sare și piper după gust

Începem cu pregătirea ardeilor: îi spălăm și îi curățăm de cotor și semințe. Dacă dorim lăsăm căpăcelele 🙂

1

Pregătim umplutura: Vom căli legumele foarte puțin, adăugîndu-le pe rînd într-o tigaie mai adîncă în care am încins uleiul.

Începem cu ceapa.

2

Apoi adăugăm morcovul dat prin răzătoare.

3

Ardeiul roșu tăiat cuburi.

4

Hrișca spălată și scursă de apă.

5

Pătrunjelul verde tocat și semințele de floarea soarelui.

6

Amestecăm bine ce avem în tigaie, sărăm și piperăm după gust. Mai lăsăm 1 minut pe foc mediu să se îmbine aromele și umplutura e gata.

7

Umplem ardeii și îi aranjăm într-o oală de lut sau într-un ceunel, dacă decideți să îi pregătiți la aragaz.

8

Peste ardei turnăm bulionul de roșii. Bulionul îl pregătim astfel: punem la foc într-o cratiță 800 ml apă cu 2 roșii blenduite, 1 lingură de zahăr, cîteva firicele de cimbru, cîteva boabe de coriandru, 2 frunze de dafin, sare și piper după gust. Lăsăm să tragă compoziția un clocot, apoi o luăm de pe foc și o turnăm peste ardeii umpluți.

9.jpg

Dăm oala la cuptor pentru 1 oră.

Ardeii se primesc foarte gustoși, iar pentru persoanele care țin dietă sunt numai buni. Conțin aroma de la legume, hrișcă și deasupra un gust puțin dulcișor de la bulionul de roșii condimentat.

La fel, pentru o notă și mai sănătoasă, dacă dispuneți de timp puteți să hidratați semințele de floarea soarelui minimum 8 ore și hrișca minimum 6 ore.

Să aveți poftă!

13

Serviți ardeii calzi, cu pîine neagră și smîntînă!

11

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

12.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s