Omleta cu conopida presarata cu seminte de chia

Iubitori de conopidă sunt pe aici? Dacă da, atunci poftim încă o rețetă în care îi puteți savura gustul. Gătiți această omletă la dejun sau cînd vreți ceva mai ușurel la cină. Iar ca să includeți în alimentație și semințele de chia, presărați-le deasupra!

Ingrediente:

  • vreo 250 gr bucățele de conopidă (puneți la ochi)
  • 4 ouă
  • cîteva felii de roșie
  • 1 lingură de unt
  • 2 linguri de apă
  • sare și piper după gust
  • semințe de chia

Această omletă o puteți găti și la tigaie. Eu am ales multicooker-ul.

Tăiem conopida după preferințe. Cineva iubește bucățele mai mari, altcineva mai mici. Batem puțin ouăle cu sare și piper, doar cît să spargem gălbenușurile.

1

Mai întîi gătim 5 minute conopida într-o lingură de unt și 2 linguri de apă. Punem și cîteva felii de roșii. Apoi turnăm peste legume, oul puțin bătut.

2

Setăm programul Coacere/Bake pentru maxim 20 minute. Cu 1 minut înainte de finisarea programului, presărăm peste omletă semințe de chia.

6

Pofta buna! Serviți omleta caldă sau rece!

5

E o variantă perfectă pentru cei care sunt la dietă și trebuie să înlocuiască cîrnăciorii sau salamul din omletă cu conopida 😉

4

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s