Biscuiti cu miere si ghimbir

Biscuiți pufoși și moi pentru a fi serviți la ceai atît de mari cît și de pici.

Ingrediente:

  • 100 gr unt
  • 200 gr făină
  • 2 ouă
  • 25-30 gr ghimbir ras
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 1 lingură de miere
  • un praf de sare
  • 6 gr praf de copt

Amestecăm într-un bol mai măricel 200 gr de făină cu 6 gr praf de copt și un praf de sare.

1

În alt bol separat, batem cu ajutorul unui tel untul, cu o lingură de zahăr pudră. Apoi adăugăm pe rînd, 2 ouă, 1 lingură de miere și ghimbirul proaspăt ras.

2

Adăugăm compoziția formată la făină și frămîntăm un aluat pufos și lipicios. Acoperim bolul cu aluat cu peliculă alimentară și îl dăm la frigider pentru 2 ore.

3

După ce aluatul a stat la frigider 2 ore, pregătim o tavă de copt și cu mîinile date prin făină, (aluatul este pufos și lipicios din cauza că conține puțină făină), facem biluțe de aluat pe care le punem în tavă și le apăsăm deasupra formînd biscuiții. Îi spărgem cu o furculiță.

4

Dăm tava la cuptor la 180 Grade Celsius, pentru 10 minute.

La dorință presărăm cu puțin zahăr biscuiții!

5

Serviți biscuiții cu unt, gem sau fără nimic!

6

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

8

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s