Bautura anti-raceala cu ghimbir, miere, catina si lamie

Astăzi vă prezint cum îmi tratez eu primele simptome de răceala, cu această băutură care abundă de vitamine și în special vitamina C. Pe lîngă faptul că este o băutură delicioasă, mai desfundă nasul, diminueaza durerea de cap, calmeaza durerile de gît și revigorează întregul organism.

Eu o beau imediat ce simt cel mai mic simptom de răceală. Pregătesc cîte 700 ml și o beau cu înghițituri mici cu 30 minute înainte de mese sau cu 2 ore după masă.

Ca să aibă un efect și mai bun, este necesar să țineți cont și de alimentație. Să mîncați în acea zi fructe și legume și să evitați grăsimile sau careva alimente grele.

Ingrediente pentru un borcănaș de 700 ml:

  • o bucată rădăcină de ghimbir de aproximativ 30 gr
  • 4-5 rondele de lămăie
  • 2-3 linguri de miere (După gustul fiecăruia)
  • 3 linguri de cătină (Eu am pus mix de cătină cu miere, așa am pus la păstrat cătina pentru iarnă)
  • 700 ml apă fiartă
  1.  Într-un borcan de 700 ml punem ghimbirul tăiat bucăți sau dat prin răzătoare.
  2. Turnăm peste ghimbir apa fiartă, pînă umplem borcanul.
  3. Așteptăm maxim 10 minute să se răcească puțin apa, fiindcă mierea devine toxică în apa fierbinte.
  4. Adăugăm cătina, mierea și lămîia. 
  5. Amestecăm bine și lăsăm pentru 3 minute să se liniștească.
  6. Servim cît e caldă! 🙂

14953879_557681434356339_6513313886390223765_n

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s