Gambe coapte cu pere si vin

Buna dragilor! În weekend am pregătit gambe coapte cu vin și pere și la cît de delicioase au fost, nu pot să nu postez rețeta. Carnea moale, suculentă și aromată, combinată cu perele caramelizate, într-un gust deosebit.

Ingrediente:

  • 1 kg gambe de găină
  • 3-4 pere
  • 5 linguri de vin roșu
  • 4 linguri de ulei rafinat
  • o bucățică de ghimbir tăiat mărunt sau tocat
  • cîteva cuișoare (cuișoarele merg foarte bine cu vinul roșu)
  • sare de mare grunjoasă
  • piper

Ce mi-a plăcut la această rețetă, este că din lipsă de timp, nu am marinat carnea, doar am amestecat-o bine cu marinata și am dat-o la cuptor. Foarte rapid și comod.

Deci, spălăm bine gambele, le curățim, le spargem cu un cuțit și le punem într-un bol, cu perele tăiate în lung, în patru.

1

Pregătim și marinata: amestecăm bine vinul, uleiul, sarea, piperul, cuișoarele și ghimbirul.

2

Turnăm marinata peste gambe și pere și le amestecăm bine. Apoi punem totul într-o tavă de copt. Dăm la cuptorul pre-încălzit pentru maxim 45 min.- 1 oră.

3

Poftim la masă!

4

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s