Perisoare in sos de rosii

Acest fel de mîncare pentru mine face parte din seria mîncărurilor din copilărie 🙂 Perișoare în sos de roșii cu piure fin de cartofi, o gustoșenie nemaipomenită.

Ingrediente:

  • 500 gr carne tocată (de pui, de porc sau mix, eu am avut de porc)
  • 1 cartof crud dat prin răzătoare și bine scurs
  • 2 ouă
  • o ceapă de mărime medie tocată
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru sosul de roșii:

  • 3 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • un praf de sare

Începem să pregătim perișoarele. Într-un bol mai adînc, amestecăm carnea tocată cu 2 ouă, un cartof dat prin răzătoarea mică și scurs bine, o ceapă tocată, sare și piper.

1

Cam așa trebuie să arate 🙂

2

Dăm puțin carnea la o parte și ne ocupăm de sos. Într-o tigaie mai mare, punem la călit o ceapă și cînd s-a înmuiat puțin, adăugăm 3 roșii date prin blender sau răzătoare și cei 2 căței de usturoi mărunțiți. Amestecăm și sărăm puțin.

3

Imediat ce am adăugat roșiile și usturoiul, facem focul mic și începem să facem și perișoarele pe care le aranjăm peste sos. Punem capacul și lăsăm la foc mic/mediu cam 30 minute. Mai întoarcem din cînd în cînd perișoarele, de pe o parte pe alta.

4

Perișoarele pot fi servite cu piure de cartofi sau hrișcă.

Poftim la masă!

15135671_1253921941336690_1540103885_n

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

15129779_1253921951336689_1903502333_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s