Tarta cu crema de ciocolata si visini

Special am ales să postez această reţetă în apropierea Zilei Îndrăgostiţilor (Valentine’s Day), cine știe, poate vă inspirați! 🙂 E o tartă care nu vă v-a lua mult timp, așa că puteți să sărbătoriți în voie 😉

Ingrediente pentru blat (tava de copt 22 cm diametru):

  • 250 gr făină
  • 90 gr zahăr
  • 100 gr unt rece
  • 2 gălbenușuri
  • 2-3 linguri apă rece
  • un praf de scorțișoară
  • cîteva picături esență de vanilie sau un pliculeț de zahăr vanilat
  • zestul de la o portocală
  • un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 180 – 200 gr ciocolată
  • 200 ml frișcă minim 20 %
  • 1 lingură de zahăr (opțional)
  • 2 gălbenușuri
  • vișini proaspete sau congelate

Așadar, tragem aer în piept, ne umplem de dragoste și începem să gătim tarta! 🙂

Facem mai întîi aluatul pentru blat, fiindcă va trebui să stea nițel la frigider.

Într-un bol mai măricel, cerne făina, punem zahărul și untul foarte rece tăiat bucăți.

1

Cu ajutorului unui robot de bucătărie, sau cu mîinile, frecăm între măini untul cu făina, apoi adăugăm gălbenușurile și celelalte ingrediente.

2

Frămîntăm un aluat aromat și plăcut. Îl învelim în folie de plastic și îl punem la frigider pentru minim 30 minute.

3

Apoi, îl întindem în tava de copt, pe care am uns-o cu puțin unt. Spargem aluatul cu o furculiță să nu se umfle la coacere și punem tava în cuptorul pre-încălzit la 180-190 Grade Celsius pentru maxim 12-15 minute sau pînă cînd vedeți că aluatul s-a rumenit un pic. Aveți grijă să nu îl ardeți!

4

Cît se coace aluatul, ne ocupăm de crema de ciocolată.

Pentru asta, punem ciocolata într-o crăticioară cu fundul mai gros împreună cu frișca și la foc mic amestecăm pînă topim toată ciocolata.

5

Apoi luăm imediat crema de pe foc și adăugăm 2 gălbenușuri. Amestecăm în continuu.

6

Turnăm crema obținută peste aluatul abia rumenit. Punem vișinile și dăm iarăși la cuptor pentru maxim 15 minute la 170 – 180 Grade Celsius, sau pînă cînd vedem că crema s-a închegat.

7

După ce scoatem tarta de la cuptor, o lăsăm să se răcească complet, apoi o putem orna deasupra cu frișcă bătută, zahăr pudră sau cacao.

Puteți servi tarta imediat după ce s-a răcit (dacă o tăiați cu un cuțit ascuțit pe care l-ati muiat în apă în prealabil) sau a doua zi după ce a stat în frigider și s-a întărit de-a binelea.

Succes la gătit! Love is all you need, right? 😉

12

10

13

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

11

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s