Chec-blinie cu fructe

Dacă tot e Săptămîna Bliniilor, am decis să fac acest chec cu textura de blinie, pe care demult vroiam să îl fac. Am folosit vișini și căpșuni congelate, însă puteți folosi și mere tăiate felii sau alte fructe. Dacă folosiți mere sau pere de exemplu, atunci mai întîi le coaceți în tava de copt presărate cu scorțișoară și 2 linguri de zahăr pentru 10 minute, apoi turnați aluatul deasupra și dați iarăși în cuptor pentru 20-30 minute.

Ingrediente pentru o tavă cu diametrul de 26-68 cm:

  • 4 ouă
  • 270 ml lapte
  • 150 gr făină
  • 4 linguri zahăr
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • fructe proaspete sau congelate
  • un praf de sare

Ungem tava de copt cu puțin ulei și punem în ea fructele.

3

Pentru aluat combinăm: laptele, făina, ouăle, zahărul, scorțișoara și un praf de sare.

Turnăm compoziția peste fructe și dăm la cuptorul pre-încălzit la 180 Grade Celsius pentru 25-35 minute.

4

Din cauza aluatului lichid ca de blinii, checul se va umfla și va ieși neuniform, dar aceasta nicidecum nu afectează gustul lui.

5

Presărați din abundență cu zahăr pudră și serviți cald sau rece!

Poftim la cafea!

1

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s