Lipii mici de porumb si secara

Lipiile sunt o alegere foarte bună pentru persoanele care vor să excludă din alimentație pâinea albă sau în general pâinea cu drojdii. Aceste lipii se primesc ca niște biscuiți sărați crocanți. Puteți sa ii serviți ca atare, sau cu sos de verdețuri, cu avocado, cu brânzeturi sau cu orice doriți! De la un timp fac des lipii, se potrivesc cu orice, chiar și cu salate, supe, piureuri! Sunt excelente și sănătoase!

Ingrediente:

1. 200 gr făină fină de porumb
2. 50 gr făină de secară
3. 2 linguri ulei de măsline
4. 1 linguriță de zahăr
5. 1 lingură semințe de susan
6. un praf de sare
7. apă cât să formăm un aluat moale, nelipicios și puțin nisipos.

Lipiile se fac cât ai zice pește 🙂

  1. Puneți amestecul de făină de porumb și de secară într-un bol, adăugăm celelalte ingrediente și frământam un aluat moale, nelipicios și puțin nisipos.
  2. Lăsați aluatul să se odihnească măcar 20 minute, în bolul acoperit cu folie de plastic.
  3. Apoi, întindem aluatul pe suprafața de lucru pe care am tapetat-o puțin cu făină de secară. Aluatul este puțin nisipos și pe la margini se va crăpa, însă e ok să fie așa de la făina de porumb.
  4. După ce a-ți întins aluatul de grosimea de 3-4 mm, decupăm cu ajutorul unui pahar lipiile. Aluatul care rămâne, iarăși îl întindem și iar decupăm, și tot așa până terminăm toată cantitatea de aluat.
  5. Frigem lipiile pe tigaia încinsă, la foc mediu. Nu ungem tigaia cu ulei. 🌽🌽🌽
  6. Pregătiți un sos pesto și ungeți deasupra! Mmmmm… ce bun!!!! 🙂
  7. Vă doresc baftă și sănătate!

1

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

2

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s