Chec pufos cu nuci si migdale

Pot să spun multe despre acest chec și toate numai de bine 🙂 Este consistent de la textura de nuci și migdale, însă totodată pufos, aromat și ușor datorită cantității mici de făină, fapt pentru care, poate fi servit și de persoanele intolerante la gluten.

Recomand acest chec cu drag!

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 100 gr. unt
  • 3-4 linguri de zahăr
  • 2 linguri făină
  • 200 gr. mix de nuci și migdale (cam un pahar și jumătate)
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie
  • un praf de sare

Opțional pentru glazură:

  • 100 gr ciocolată
  • 2 linguri de unt

1. Mai întîi, separăm albușurile de gălbenuș.

2. Apoi, într-un bol combinăm cu ajutorul unui tel, untul moale, gălbenușurile, 2 linguri cu făină, nucile date prin blender și bicarbonatul de sodiu stins cu zeamă de lămâie.

1

3. Batem albușurile cu un praf de sare și 100 gr. de zahăr și le încorporăm cu mișcări largi, circulare în compoziția cu nuci.

2

4. Ungem cu unt o tavă de copt cu diametrul de 22-24 și punem aluatul format în ea. Coacem checul în cuptorul preîncălzit la 200 gr. timp de aproximativ 20 minute.

3

Checul s-a copt frumos, iar în casă miroase a toamnă! 🙂

4

Am topit 100 gr de ciocolată neagră cu 2 linguri de unt și am turnat deasupra checului. Apoi am presărat deasupra migdale măcinate.

Serviți cu plăcere!

7

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s