Mere coapte, amintiri din copilarie

Această gustoșenie este din seria deserturilor din copilărie cu care ne bucurau mamele și bunicile noastre! Acest deliciu era pe toate mesele de sărbătoare atunci când eram copil!

Ingrediente:

  • mere (cantitatea la dorință)
  • 2-3 linguri de magiun (de care aveți)
  • o mînă mix de semințe și nuci
  • puțin ulei
  • zahăr pudră

Spălăm merele, le tăiem partea superioară, le ungem cu ulei și le aranjăm într-o tavă de copt așternută cu hârtie de copt.

1

Într-un blender zdrobim (nu foarte tare), mixul de nuci și semințe. Eu am avut semințe de dovleac, floarea soarelui, migdale și nuci.

2

Amestecăm nucile cu 2-3 linguri de magiun.

3

Punem amestecul peste mere și dăm la cuptor pentru 40 – 45 minute.

5

Iată cît de frumoase sunt! 🙂

Lăsăm merele să se răcească, apoi le presărăm cu zahăr pudră!

6

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s