Peste cu sparanghel la cuptor

În magazinele din oraș deja găsim sparanghel. A venit din nou perioada lui și pentru că este foarte sănătos ca și orice alte legume, trebuie să îl includem neapărat în alimentație. Să ne alimetăm cu legumele și fructele de sezon este regula numărul 1 dacă dorim să fim sănătoși și să ne ferim de toate substanțele chimice cu care sunt prelucrate fructele și legumele pentru a fi păstrate.

Sparanghelul este considerat “hrana regilor” datorită faptului că detoxifiază, are proprietăţi antiîmbătrânire, este considerat afrodiziac, protejează împotriva cancerului, ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul de boli de inimă şi malformaţiile congenitale.

Secretul preparării perfecte a sparanghelului este gătirea la abur (5-8 minute) sau coacerea/prăjirea uşoară (în tigaie 3-5 min.), nu fierberea (fiindcă introdus în apă își pierde o mare parte din nutrienți, cum ar fi de ex. magneziul). Astfel, sparanghelul va avea o textură mai ferma, dar îşi va păstra şi nutrienţii.

Sparanghelul deja gătit, trebuie să fie puțin crocant!

Ingrediente:

  • pește (orice pește pe care îl iubiți copt, eu am avut cod roșu de data asta)
  • sparanghel (cantitatea la dorință)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • cîteva felii de lămâie
  • sare (de Himalaya dacă aveți)
  • piper
  • ierburi aromate uscate

Pregătim peștele. Îl spălăm și curățim. Înlăturăm 1,5 cm de la baza sparanghelului, îl spălăm și pe el.

Punem peștele și sparanghelul într-o tavă de copt și stropim cu ulei de măsline, zeama de lămâie. Presărăm sare, piper și ierburile aromate.

1

Apoi dăm tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute la temperatura de 180-190 Grade Celsius.

2

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

Poftă mare!

3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s