Aripi de curcan la cuptor

Carnea de curcan se numără printre variantele preferate de cei care urmează un regim alimentar sănătos. Încercați aceste aripioare de curcan la cuptor, sunt delicioase, suculente și aromate, perfecte pentru o cină în familie! Aripioarele se pot servi pe pat de orez, cu legume la grătar sau proaspete. O să rămâneți încântați, mai ales că se gătesc atât de ușor.

Ingrediente:

  • aripi de curcan (cantitatea la dorință)

Mai jos sunt ingredientele pentru amestecul în care se vor coace aripioarele:

  • 1 ceapă
  • 1 lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de boia dulce
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2-3 căni de apă
  • sare și piper după gust

Mai întîi, curățăm bine aripile de curcan și le ungem cu suc de lămâie.

Apoi, punem într-un bol sarea, ceapa și usturoiul tocați mărunt și îi zdrobim, la care adăugăm și toate celelalte ingrediente pentru amestecul în care se va coace carnea, în afară de apă, pe ea o vom adăuga după ce vom unge bine aripile de curcan cu conținutul de mai jos.

1 (1)

Amestecăm bine tot conținutul, ungem cu el aripioarele ca să fie acoperite în întregime, le punem într-o tavă de copt și apoi adăugăm apa, cu care am spălat bolul unde am zdrobit condimentele.

2 (1)

Punem tava în cuptorul pre-încălzit la 180 Grade și coacem aripile aproximativ 2 ore, sau pînă cînd apa va scădea, iar ele se vor rumeni frumos. Avem grijă, din când în când, să le mai întoarcem cu o lingură și să le mai scăldăm în amestecul cu condimente.

Poftim la masă!

5 (1)

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

3 (1)

4 (1)

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s