Dovlecei gratinati

Dragii mei,

S-au umplut piețele cu tot felul de legume, verdețuri și e păcat să nu profităm de ele. Nu uitați că pentru o sănătate bună trebuie să ne alimentăm cu legume de sezon, pentru a profita de toate beneficiile pe care ele, ca niște “adevărați binevoitori” vin în fiecare an, să ni le aducă.

Ingrediente pentru o tavă de copt de 22-25 cm:

  • un dovlecel mai mare
  • 200-250 gr brînză (de vaci sau de oi, la alegere)
  • 4 ouă
  • 1-2 căței de usturoi (opțional)
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-4 cartofi noi (în dependență de mărime)
  • sare și piper după gust
  1. Dovlecelul se taie pai cu un cuțit special. Se presară deasupra puțină sare, se amestecă binișor și se pune deoparte să lase apa.

1 (1)

2. Cartofii se curăță, se taie felii, se stropesc cu ulei, sare și piper după gust și se pun în tava de copt, ca în imagine. Se pune și usturoiul, opțional.

2

3. Al doilea strat se pune brînza.

3

4. Iar al treilea strat se aranjează dovleceii, scurși de zeamă.

4

5. Ouăle se bat cu puțină sare și se toarnă deasupra stratului de dovlecei.

5

6. Se dă tava la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute, în cuptorul pre-încălzit și se coace la foc mediu spre mic, având grijă să verificăm din când în când, să nu se ardă stratul de cartofi.

Dovleceii gratinați sunt gata, savurați cu plăcere!

6

Alegeți această rețetă pentru cină, e ușoară pentru sistemul digestiv și vă veți simți minunat după ce o veți savura!

7

Eu i-am servit cu germeni de ceapă…

8

…și am ornat cu câteva violete! 🙂

10

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

99

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s